Üdvözlünk a blog.hu-n!

 

A blog tartalma a magyar civiles think tank - magyarcivil.hu - anyagainak felhasználásával készült a jogtulajdonos engedélyével. A jogtulajdonos hozzájárulásával a blog tartalma forrásanyagként kommentelés céljára külön engedély nélkül felhasználható. A jogtulajdonos hozzájárulása a visszavonásig érvényes.

A jogtulajdonos elérhetősége: magyarciv@gmail.com

 

KOMMENTELŐKNEK

 

SZAVAZZ BÁRKIRE, CSAK NE A FIDESZRE! MERT A FIDESSZEL, ORBÁNNAL NINCS JÖVŐJE MAGYARORSZÁGNAK!

AKI KORMÁNYVÁLTÁST AKAR, NAPONTA MEGOSZTJA, ELMONDJA, LEÍRJA, KOMMENTELI: SZAVAZZ BÁRKIRE, CSAK NE A FIDESZRE! MERT EZ KELL A KORMÁNYVÁLTÁSHOZ!

MIÉRT MONDOK NEMET A FIDESZRE, A FIDESZES EGYÉNI JELÖLTRE ÉS A FIDESZES LISTÁRA?

Mert aki a Fideszre szavaz, az a korrupcióra szavaz!

Mert a fideszes képviselők az elmúlt 4 évben ellenem szavaztak a parlamentben, most én szavazok ellenük!

Mert ami nekünk járt volna, azt Orbán kormányzása alatt más tette zsebre!

Mert Orbán adósságcsapdája mélybe rántja Magyarországot!

Mert Orbán alatt 13 %-al nőtt az államadósság és 13 %-al csökkent magyar gazdaság ereje!

Mert Orbán alatt Magyarország a kivándorlók országa lett!

Mert Orbán a kvótanépszavazást semmibe véve egy közepes városnyi, 20 ezer kötvényes és közel 3 ezer oltalmazott bevándorlót hozott az országba!

Mert Orbán becsap bennünket, közpénzből fizetett hirdetésekkel és plakátokkal a magyar identitást megváltoztató migránsok ezreinek, sőt tízezreinek betelepítésével fenyeget és riogat, Soros-tervet, Brüsszelt emlegetve, de elhallgatja azt tényt, hogy amikor 2015-ben Orbán kormánya idején naponta 1500 migráns jött Magyarországra egy nem maradt itt közülük, mert mindenki ment tovább a célja Németország vagy Ausztria felé.

Mert Orbán becsapta a nyugdíjasokat, a magasabb nyugdíjemelés forrását luxusberuházásokra szórta el!

Mert Orbán nem adott 18 milliárdot a hiányzó 60 db CT és MR készülék beszerzésére, ugyanakkor számolatlanul szórta a tízmilliárdokat stadionokra, 180 milliárdot a sokszorosan túlárazott vizes vébére.

Mert adtak 60 milliárdot Vajdaságnak, 50 milliárdot szlovéniai kikötőre, de nem adtak 30 milliárdot a magyarok gyógyítására, a sürgősségi ellátás fejlesztésére.

Mert Orbán illiberális munkaalapú rendszeréből nem hozható ki több ennél a rossz életszínvonalnál, az adórendszer, az elvonások, a szabályozás, az egész rendszer erre van beállítva.

Mert Orbán migráns politikája megtévesztő, mást mond és mást tesz. Ide csak Orbán hozott olyan migránsokat akik itt maradtak. 2015-ben naponta 1500 migráns jött át a magyar határon, de egy se maradt Magyarországon, mentek tovább Ausztriába, Németországba. A most Magyarországon lévő 23 ezer migránst Orbán hozta be kötvénnyel és oltalmazotti státusszal a magyar nép akarata ellenére.

Mert Orbán becsapta Magyarországot, becsapta a magyar népet! Tudjuk, hogy nem dolgozik Magyarországon 4,4 millió ember, tudjuk, hogy nem fizet adót Magyarországon 4,4 millió foglalkoztatott és tudjuk, hogy nem jött létre 738 ezer munkahely, mint azt Orbán beszédeiben állítja.

Mert Orbán hivatalban lévő miniszterelnökként nem mondott igazat az ország állapotáról, a gazdaság helyzetéről. Félrevezette a magyar választókat, amikor hamis adatokat közölt a foglalkoztatásról, adófizetők számáról és új munkahelyekről.

Mert ezzel a rendszerrel, ezzel a kormánnyal sem a közeli, sem a távoli jövőben nem lesz jobb élet Magyarországon!

 

MIÉRT MONDOK NEMET A FIDESZRE, A FIDESZES EGYÉNI JELÖLTRE ÉS A FIDESZES LISTÁRA?

MERT HA A FIDESZRE SZAVAZOK NEM VÁRHATOK TÖBBET MINT AMIT EDDIG KAPTAM!

MIÉRT MONDOK NEMET A FIDESZRE, A FIDESZES EGYÉNI JELÖLTRE ÉS A FIDESZES LISTÁRA?

MERT NEM FOGADOM EL, HOGY CSAK A FIDESZ! MERT MÁSOKKAL EGYÜTT KIÁLLOK MAGAMÉRT ÉS AMI NEKEM JÁR NE MÁS TEGYE ZSEBRE!

MIÉRT MONDOK NEMET A FIDESZRE, A FIDESZES EGYÉNI JELÖLTRE ÉS A FIDESZES LISTÁRA?

MERT JÁR NEKÜNK:

JOBB ÉLET
JOBB FIZETÉS
JOBB NYUGDÍJ
JOBB KORMÁNYZÁS

 

MIÉRT MONDOK NEMET A FIDESZRE, A FIDESZES EGYÉNI JELÖLTRE ÉS A FIDESZES LISTÁRA?

MERT NEKEM NEM PÁLYA, HOGY CSAK A FIDESZ! MERT ÉN ARRA SZAVAZOK, AKINEK A PROGRAMJÁBAN ÉN IS BENNE VAGYOK, AKINEK PROGRAMJÁBAN OTT AZ ÉN JÖVŐM IS!

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

BETELT A POHÁR, IDEJE VAN A VÁLTOZÁSNAK

 

2018 április 8-án fogjuk megtudni, hogy a vásárhelyi közhangulat, a változás iránti igény országosan jelenlévő és a választást meghatározóan befolyásoló tényezővé érett. Lehet ennek érvényesülésében reménykedni, aki viszont a spontán beteljesülés
esetét nem tartja megnyugtatónak, annak számára ott a másik változat. A magyar civiles tudásanyag szerinti szavazatredukció szervezett érvényesítése olyan mértékben rásegíthet a változás iránti igény spontán érvényesülésére, hogy majdnem biztossá teheti a Fidesz legyőzését és a kormányváltást.

 

ÁLLANDÓSULÓ LEJTMENET

 

Orbán kormányzásának 8 éve alatt a magyar gazdaság a térség talán leggyengébb gazdasága lett. Versenyképességben és szinte mindenben az utolsók vagyunk a térségben. Nem futja rendes béremelésre, rendes nyugdíjemelésre. A magyarok viszont egy jobb életet, magasabb béreket, magasabb nyugdíjat szeretnének. Legalább olyan javulás legyen nálunk is mint a szomszédos volt szocialista országokban. De kiszámítható, hogy Orbán rendszeréből nem hozható ki több ennél a nyomorgós életszínvonalnál, mert a rendszer erre van beállítva. Ezzel a rendszerrel, ezzel a kormánnyal sem a közeli, sem a távoli jövőben nem lesz jobb élet Magyarországon.

A GAZDASÁG ÁLLAPOTA

 

Lehet a munkaalapú gazdaság víziójáról ábrándozva nagy terveket szőni, hogy majd Magyarország lesz a térség termelési központja. Lehet hangzatos kijelentésekkel izzitani a mélymagyar büszkeséget, hogy már mi adjuk a példát az összeomlása előtti állapotban a jólét romjain fetrengő nyugatnak. Mert ők a múlt, mi meg jövő. Már a mi térségünk lett Európa gazdasági fejlődésének motorja.

De amikor a hanyatló, önmagába roskadó nyugat nem utalja a magyar gazdaságot infúzió módjára stabilizáló uniós támogatást, akkor jön a kijózanodás és annak pánikszerű felismerése, hogy munkaalapú illiberális erkölcsi és gazdasági fölénye inkább még csak szavakban létezik. Uniós támogatás nélkül padlót fognánk.

 

MIT HAGY HÁTRA ORBÁN RENDSZERE?

 

13 %-al nagyobb államadósságot és 13 %-al gyengébb gazdaságot. 13 %-al nagyobb államadósság fedezetét kell megtermelni a 13 %-al gyengébb magyar gazdaságnak. A magyar gazdaság ereje és teljesítőképessége 13 %-al csökkent, mert a külföldön dolgozó 600 ezer magyar már nem a magyar GDP-be, hanem a külföldi GDP-be termel.

 

ORBÁN ADÓSSÁGCSAPDÁJA MÉLYBE RÁNTHATJA MAGYARORSZÁGOT

 

Az orosz és kínai hitel felvétele miatt 12 milliárd euróval vagyis több mint 13 %-al nőtt a magyar államdósság. A külföldön dolgozó 600 ezer magyar hiánya miatt 13 %-al csökkent az ország teljesítőképessége. A külföldön dolgozó 600 ezer magyar hiánya miatt 13 %-al csökkent a magyar gazdaság munkaerő kapacitása, mert ők nem a magyar GDP-be, hanem már külföldi GDP-be termelnek.

BECSAPTÁK MAGYARORSZÁGOT, DE ÚJABB 4 ÉVET AKARNAK!

 

A 2018-as választási kampányban félrevezethetők-e a magyar választók kormányzati pozícióból közreadott hamis állításokkal, hamis adatokkal?

Orbán Viktor miniszterelnök számos beszédében kijelentette, sőt ez a kormánypárt kampányának egyik vezértémája is, hogy ma már 4,4 millió ember dolgozik és fizet adót Magyarországon. Tudjuk, hogy ez hazugság, mert ebből legalább 600 ezer ember külföldön dolgozik, külföldön fizet adót és az ottani GDP-t növeli a munkájával. És ha nem dolgoznak Magyarországon 4,4 millióan akkor a munkanélküliség adata sem igaz.

Az elháríthatatlan kérdés: becsaphatók, félrevezethetők-e a magyar választók kormányzati pozícióból közreadott hamis állításokkal, hamis adatokkal?

Miért nem mondja meg a kormány a valóságot: hány ember dolgozik Magyarországon és fizet adót munkabére után? Miért titkolják, hogy 13 %-al csökkent Magyarország munkaerőkapacitása és 13 %-al csökkent a magyar gazdaság ereje?

AKADÉMIKUSOKBÓL ÁLLÓ ETIKAI BIZOTTSÁG DÖNTSÖN

 

Lehet miniszterelnök-jelölt a 2018-as választáson az a személy, aki hivatalban lévő miniszterelnökként becsapta, megtévesztette, félrevezette a magyar embereket és Magyarországot?

Tudjuk, hogy nem dolgoznak és nem fizetnek adót Magyarországon 4,4 millióan mint azt a kormányfő, Orbán Viktor állítja beszédeiben. Tudjuk, hogy nem annyi az államdósság és nem akkora a munkanélküliség. Tudjuk, hogy nem jött létre Magyarországon 738 ezer munkahely mint azt a kormányfő állítja.

Magyarországon 4,4 millió fő foglalkoztatottat tartanak nyilván, de ebből legalább 600 ezer magyar külföldön dolgozik. A 4,4 millióból legalább 600 ezer magyar külföldön dolgozik és külföldön fizet adót, járulékot és munkájával a külföldi GDP-be termel. Orbán Viktor hivatalban lévő miniszterelnökként becsapja a magyar embereket, egész Magyarországot, amikor azt állítja, hogy 4,4 millió ember dolgozik Magyarországon és fizet adót Magyarországon. A miniszterelnök becsapja a magyarokat, amikor azt állítja, hogy 738 ezer munkahely jött létre.

A miniszterelnök szavai szerint a Hamburgban a bájait áruló nyírségi örömlány, a Berlinben mosogató magyar bölcsész is magyarországi foglalkoztatottnak számít, mert itt az állandó lakhelye. Csak úgy állítható, hogy 4,4 millióan dolgoznak és fizetnek adót Magyarországon, ha a külföldön dolgozó magyarokat is beleszámítják a magyarországi állandó lakcímük alapján. A kormányfő által emlegetett 738 ezer munkahely is csak úgy képzelhető el, hogy beleszámítják az Amszterdam piros lámpás negyedében dolgozó magyar prostituáltak vagy a Londonban dolgozó magyar műkörmösök munkahelyét is.

Ezek a fő adatok jellemzik a magyar gazdaság állapotát, a magyar gazdaság teljesítőképességét, kapacitását. A kérdés ezután az, hogy aki hivatalban lévő miniszterelnökként nem mond igazat az ország helyzetéről, a gazdaság állapotáról, az lehet-e pártjának miniszterelnök-jelöltje a 2018-as választáson?

Miért ne dönthetne erről egy akadémikusokból álló etikai bizottság?

 

NAGY ÁRAT FIZETHET MAGYARORSZÁG AZ ORBÁNI KITÉRŐÉRT

 

Nem lettünk a térség termelési központja, a déli, keleti kereskedőházak nem hoztak számottevő piacot. Szinte semmi nem jött be abból, amit ígértek. MI a valóság? Az, hogy az uniós támogatás infúziója tartja stabil állapotban a magyar gazdaságot. Mi a valóság? Az, hogy maradt a csóróság, nyomor, elégedetlenség és akinek ebből elege van az lelép, elmegy oda, ahol a nyugati fogyasztó kultúra őrületében részesülhet, bár ők ezt ott tisztességes megélhetésnek mondják. Akik pedig itt maradnak azok fogják megfizetni az orbáni kitérő árát.

 

SZAVAZNÁL ARRA A FIDESZES JELÖLTRE, AKI A PARLAMENTBEN ELLENED SZAVAZOTT?

 

A Fidesz egyéni képviselőjelöltjeinek kétharmada 2014 és 2018 közötti ciklusban is képviselő volt. Ez azt jelenti, hogy kritika és ellenvetés nélkül megszavazták azokat a törvényeket, melyek elvettek szabadságunkból, melyek korlátozták jogainkat, melyek másoknak adták azt ami nekünk járt volna. Ezer milliárdok mentek nehezen követhető és irritáló célokra. Kapott a Vajdaság 60 milliárd forintot, szlovéniai kikötő 50 milliárd forintot, külföldi focicsapatot, jégkorongegyüttest és parókiát támogattak milliárdokkal, stadionok sokaságát építették 10 milliárdokból, de a magyar egészségügyből hiányzó 60 db MR és CT készülékre nem adtak, nem szavaztak meg 18 milliárd forintot.

Most mi szavazunk, április 8-án. Jogod van eldönteni, hogy kira add a szavazatod! Szavaznál arra, aki szinte mindig ellened szavazott, aki miatt mások zsebébe került az a pénz is ami Neked járt volna? Április 8-án Te dönthetsz, hogy támogatod-e szavazatoddal azt, aki Téged az elmúlt 4 évben nem támogatott.

ORBÁN MIGRÁNSÜGYBEN IS BECSAPTA MAGYARORSZÁGOT

 

Hol lehet határt szabni egy ország átverésének?

Mert tudjuk, hogy nem dolgozik és nem fizet 4,4 millió ember adót Magyarországon, tudjuk, hogy nem jött létre 738 ezer munkahely, legfeljebb 100 ezer, de hol a határ a megtévesztés, az átverés viszonylatában? Hogyan lehet megállítani a hamis, félrevezető propagandát?

Csak a szavazófülkékben? 2018 április 8-án?

Orbán Viktor Szófiában nyilatkozta, hogy egy új javaslat alapján már nem 1300 főt, hanem 10 ezer migránst kellene évente befogadni. Másnap már a kormányhoz közeli sajtóban pontos szám is olvasható volt. Címlapon, öles betűkkel riogatták az újságolvasó magyart, hogy konkrétan egy év alatt 10500 migránst kellene befogadni Magyarországnak.

Csakhogy erről az unió berkeiben semmit nem tudnak, az újságokban és portálokon megjelölt hivatkozási alapok sehol nem találhatók. Az uniós honlapokon még erre utaló nyilatkozat vagy adat sem található. Nincs forrás, nincs adat, a hivatkozott források, linkek nem találhatók. A kamugyár újabb és újabb rémhírei meddig adhatók el kormányzati szinten hitelesnek minősített nyilatkozatokként?

És az alapkérdés: meddig lehet ezt csinálni a magyarokkal? Hol és hogyan lehet tenni ellene?

Egyetlen lehetőségünk van. 2018 április 8-án a szavazófülkében lehet megállítani és meghúzni a határt. Eddig és ne tovább!

 

A KVÓTA NÉPSZAVAZÁS NEM ADOTT ENGEDMÉNYT ORBÁNNAK

 

A kvóta népszavazás nem adott engedményt Orbánnak a migránsok szelektálás alapján történő befogadására. Magyarországon egyes becslések szerint 25 ezer fő migráns lehet a kötvényes, kopogtató és oltalmazott kategóriából összesen. Ugyanakkor Magyarország elutasítja a negyedik kategóriába sorolható 1300 migráns befogadását, arra hivatkozva, hogy ez megváltoztatná Magyarország etnikai és kulturális jellegét.

25 ezer befogadott migráns nem változtatja meg az ország kulturális és etnikai jellegét, de ugyanabból a körből kvóta alapján befogadásra kerülő 1300 migráns megváltoztatná? Ez sok magyar ember számára máig feldolgozhatatlan és nem megérthető politikai alapvetést jelent.

Ugyanúgy érthetetlen mint az az állítás, hogy Magyarország jobban teljesít és a térség motorja lettünk, amikor valójában 13 %-al nőtt az államdósság és 13 %-al csökkent a magyar gazdaság ereje.

 

MIÉRT NEM LEHET ÚJRA MINISZTERELNÖK ORBÁN VIKTOR?

 

Mert hiteltelenné vált. Mert hivatalban lévő miniszterelnökként becsapta a magyar népet. Becsapta, félrevezette Magyarországot. Mert hivatalban lévő miniszterelnökként hamis, valótlan adatokat közölt az ország állapotáról, a magyar gazdaság helyzetéről.

Orbán Viktor mint miniszterelnök számos beszédében kijelentette, hogy ma már 4,4 millió ember dolgozik és fizet adót Magyarországon. Ez lehetetlen. Ez hazug, félrevezető állítás. A statisztika szerint az összes munkaképes korú foglalkoztatott száma 4,5 millió körül van. Jól tudjuk, hogy ebből Legalább 600 ezer magyar külföldön dolgozik és külföldön fizet adót is. Munkájuk eredménye nem a magyar GDP-t növeli, hanem külföldi GDP-be számít bele.

Magyarországon tehát nem dolgozhat 4,4 millió foglalkoztatott és nem fizethet adót se, mert a 4,4 millió foglalkoztatottból 600 ezer külföldön dolgozik és fizet adót. Jó esetben 3,8 millió ember dolgozhat Magyarországon és fizethet adót, 100 ezerrel több mint 2010-ben a Bajnai-kormány idején, amikor is 3,7 millió volt a foglalkoztatottak száma.

Még arra hivatkozva sem lehet hamis adatokat közölni, hogy az Amszterdamban a testét áruló nyírségi örömlány és a Londonban dolgozó altatóorvos azért számít magyarországi foglalkoztatottnak, mert az állandó lakhelye Magyarországon van.

Ha 2010-ben 3,7 millióan dolgoztak Magyarországon, most pedig 3,8 millióan, akkor hamis, félrevezető állítás az Orbán-kormány részéről, hogy 738 ezer új munkahelyet teremtettek. Az Amszterdamban dolgozó nyírségi prostituált és a Londonban dolgozó magyar altatóorvos munkahelye nem számítható bele a 738 ezer új munkahelybe, akkor sem ha magyarországi állandó lakcímmel rendelkeznek. Mert az ő munkahelyük külföldön van és a munkahelyüket nem az Orbán-kormány teremtette.

 

MELYIK SZABADSÁGUNKAT VINNÉ ORBÁN?

 

5 fő szabadságunk van, legalábbis a Baranyai-féle modell - B-modell - szerint. 2010 óta a rendszer fosztóképzős jelzője, az illiberális törölte az 5 fő szabadságunk egyenkénti és együttes érvényesülésének hatalom által biztosítható garanciáját.

Amíg Magyarországon illiberális a rendszer, jogos és aktuális kérdés, hogy melyik fő szabadságunkat vinné vagy kurtítaná meg Orbán illetve a fosztóképzős fideszes hatalom?

AZ 5 FŐ SZABADSÁG / BARANYAI JÓZSEF SZERINT /

 

1./ SZABADNAK SZÜLETNI.

2./ SZABADON ÉLNI.

3./ SZABADON CSELEKEDNI.

4./ SZABADON SZÓLNI.

5./ SZABADON VÁLASZTANI.

 

KORRUPCIÓS BÍRSÁG

 

Egyesek szerint az egyik legnagyobb találmány lehet a magyar politikában a korrupció büntető adójaként is felfogható korrupciós bírság. A jogtulajdonos szerint évi 1500 milliárd forint beszedhető belőle és vagy tíz évig kiaknázható bevételi forrást jelenthet a költségvetés számára. Amikor pénz kell a költségvetésnek, a multiktól már nem lehet többet beszedni, az adófizetőktől meg kockázatos, marad a korrupciós bírság.

Valójában arról van szó, hogy azt a közpénzt, uniós pénzt, amit évek során korrupcióval, túlszámlázással, csalással lenyúltak, elloptak, korrupciós bírság formájában visszaszedné a Korrupcióellenes Hivatal, és nem hosszú pereskedéssel, hanem 1-2 hónap alatt adó formájában behajtva. A jogtulajdonos illetve a civiles think tank modellezése szerint évi 1500 milliárd forint, 10 év alatt 15 ezer milliárd lenne beszedhető korrupciós bírság formájában, ami forrást jelentene az osztrák viszonyokhoz közelítő jóléti fordulat elindításához. Ugyanakkor más szakértők szerint nem csupán 15 ezer milliárd, de ennek a duplája vagy még több is visszaszedhető lenne korrupciós bírsággal.

A létrejövő Korrupcióellenes Hivatal minden közpénz, állami, önkormányzati és uniós pénz felhasználójától kérhetne tájékoztatást, kimutatást, jelentést a felhasználásról. Ennek elmulasztása, hiánya bírságolható. A felhasználás bizonylatolásának ellenőrzése során feltárt hiányosságok ugyancsak súlyos bírságot vonhatnak maguk után. A korrupciós bírság mértéke a csalárd módon ellopott, nem a megjelölt célra használt közpénz esetében a összeg teljes mértékét is elérheti. Az adó módjára beszedhető korrupciós bírság fejében ház, ingatlan, autó, bármi lefoglalható lenne.

Az ilyen típusú bírságolás új kultúráját és szisztémáját az Orbán-kormány teremtette meg, így a korrupciós bírság bevezetésével nem járatlan, hanem kitaposott úton lehetne haladni. Ennek szabálya végigjárta az összes utat, a köztársasági elnök és az Alkotmánybíróság is rendben lévőnek találta, így ez ilyen szempontból sem támadható.

Ami a bírságolás mértékét, a korrupciós bírság lehetséges mértékét illeti, ugyancsak az Orbán-kormány e körben alkalmazott gyakorlata lehet az irányadó. Amikor elindult a nemzeti trafikok működése és betiltották a kis boltokban a cigaretta és a dohánytermékek árusítását, akkor lépett hatályba az a rendelkezés, ami 500 millió forintot jelölt meg a bírság felső értékeként, amennyiben egy kisbolt akár egy doboz cigarettát eladna engedély nélkül. Ha a maximum 1000 forint értékű egy doboz cigaretta engedély nélküli árusítása esetében a bírság felső határa 500 millió forintban lett megállapítva, akkor ebből kiindulva a korrupciós bírság felső határa 5 milliárd vagy akár 50 milliárd forint is lehet.

A korrupciós bírságokból befolyó bevétel elégséges forrást jelentene egy azonnal indítható jóléti fordulat finanszírozásához. A korrupciós bírságokból befolyó bevétel bőven fedezné a minden nyugdíjas számára egységesen biztosítandó havi 20 ezer forintos nyugdíjemelés fedezetét a költségvetésben, ezzel minden nyugdíjas pluszban kapna évi 240 ezer forintot. Akinek 60 ezer forint a nyugdíja, 33 %-os nyugdíjemelést kapna vagyis évi plusz 4 havi nyugdíjat.

Megvalósulhatna a megélhetési jövedelem adómentessége, ami azt jelentené, hogy a havi bérből 100 ezer forintig senkinek nem kellene adót fizetni, így mindenkinek a normál béremelésen felül havi 15 ezer forinttal nőne a kézhez vett bére.

Évi legalább 1500 milliárd forint plusz bevétel lenne elkölthető jóléti intézkedésekre, nyugdíjemelésre, béremelésre, az egészségügy helyzetének rendezésére, modern CT és MR berendezések beszerzésére, orvosok, ápolók bérének jelentős emelésére, a várólisták minimálisra csökkentésére, a minőségi oktatás megfinanszírozására. Szakértők szerint 2-3 kormányzati cikluson keresztül fenntartható a korrupciós bírságokból származó költségvetési bevétel révén finanszírozható jóléti fordulat, a jóval kedvezőbb életszínvonal és életminőség. Ennyi idő alatt pedig beérhetnek az új gazdaságfejlesztések, amelyek a korrupciós bírságok kifutása után majd pótolják az emiatt kieső költségvetési bevételt.